شقاوة كتكوته

عزيزي الزائر
ا
انت غير مسجل
بمنتدي شقاوة كتكوته

برجاء التسجيل

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

شقاوة كتكوته

عزيزي الزائر
ا
انت غير مسجل
بمنتدي شقاوة كتكوته

برجاء التسجيل

شقاوة كتكوته

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
شقاوة كتكوته

اجتماعى ثقافى نسائى ترفيهى تعليمى

كتكوته يرحب باعضاءه ويعلن عن مسابقه الاشراف في المنتدي شقاوة كتكوته منتدي ليكي وليا يقدم احلي شقاوة وصفات الطبخ ارقي الازيا والموديلات والاكسسورات منتدي ديني وقصصي يقدم اغرب واحلي الصور منتدي شقاوة كتكوته يحتوي علي دردشه لتواصل بين الاعضاء والصحبه الحلوه

    كفته فراخ

    روزان
    روزان
    عضو فعال
    عضو فعال


    عدد المساهمات : 387
    السٌّمعَة : 4
    تاريخ التسجيل : 15/04/2010
    العمر : 34

    كفته فراخ Empty كفته فراخ

    مُساهمة من طرف روزان الجمعة 14 مايو 2010, 10:20 am

    --------------------------------------------------------------------------------

    :
    اولا الطريقه دى مختلفه بس طعمها تحفه واحده قالتلى عليها وجربتها وعجبتنى
    اولا نسلق الفراخ جيدا ثم نخليها من العظم بعدين نشوح بصله كبيره + فلفلايه رومى كبيره فى القليل من السمن.
    بعدين نفرم الفراخ المخليه والبصل والفلفل فى المفرمه .
    بعدين نعمل القليل من البشاميل بس ثقيل شويه ونعجن الكفته بيه .
    ونصبعها ونضعها فى البيض والبقساط ونحمرها فى السمن وبالهنا والشفا.وان شاء الله تعجبكم .


    --------------------------------------------------------------------------------

    كفته الفراخ علي الطريقه المصريه


    كفته الفراخ

    وصفه مجربه طعمه لذيذ جدا

    المقادير

    1- نصف كيلو فراخ بانيه

    2- حبه بطاطس كبيره مسلوقه

    3- 2 بصله متوسطه

    4- 3فصوص ثوم

    5- حزمه بقدونس الورق بس

    6- 2بيضه

    7- ملح - فلفل اسود بقسماط او دقيق اوفيجيتار زيت للقلي



    الطريقه

    تفرم الفراخ البانيه في الكبه

    ونضع عليها جميع المقادير (البطاطس المسلوقه-البصل-الثوم- البقدونس-الملح-الفلفل )

    ونضربهم جميعا لحد ما يبقو ناعمين وبعد ذلك نضع عليهم البيض ويخلطو جيدا

    نبل ايدينا بالماء حتي لا تلتصق العجينه اثناء العمل وناخذ من الخليط ونشكلها اصابع اواقراص مثل البورجر

    نضع الاقراص في البقسماط اوالفيجيتار مباشره بدون بيض لان الكفته بها بيض

    ثم نقليها في الزيت ولما تحمر نشيلها علي ورق ماص للماده الدهنيه

    وصفه مجربه
    بالهنا والشفا


    روزان
    روزان
    عضو فعال
    عضو فعال


    عدد المساهمات : 387
    السٌّمعَة : 4
    تاريخ التسجيل : 15/04/2010
    العمر : 34

    كفته فراخ Empty رد: كفته فراخ

    مُساهمة من طرف روزان الجمعة 14 مايو 2010, 10:24 am

    طبق كفتة الدجاج المقلية
    المقادير:_
    1_ 1/2 كيلو لحم دجاج مفروم ناعم .
    2_بقدونس وممكن كزبرة خضراء مغسولين ومصفيين من الماء شوية نعناع اخضر .
    3_بيضة واحدة .
    4_ملح فلفل اسود بهارات مشكلة ( بهارات دجاج ان وجدت ).
    5_بصلة فلفلة خضراء حارة مشيول بذرها 3 فص توم
    6_بقسماط وطبعا زيت غزير للقلي .
    الطريقة:_
    تفرم اللحمة مع البقدونس والنعناع والفلفل الاخضروالتوم والبهارات وتضاف البيضة والملح وشوية زيت ذرة وممكن تفرميها على مفرمة اللحمة او الكبة وتخلط جيدا وادا حستيها طرية ومنت عارفة تشكليها ضفيلها بقسماط واخلطي كويس.
    شكليها اصابع او زي ما تحبي ثم غلفيها بالبقسماط من كل الجهات وادخليها الفريزر حوالي 1/2 ساعة .
    اخرجيها من الفريزر واقليها بزيت حامي وغزير وشوية هدي النار عليها لحد ماتتحمر قلبيها وضعيها على ورق نشاف لامتصاص الزيت الزايد ورصيها في طبق التقديم وقدميها مع بطاطس ولبن زبادي بالخيار.
    أنشاء الله تعجبكم

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء 08 مايو 2024, 2:34 pm