شقاوة كتكوته

عزيزي الزائر
ا
انت غير مسجل
بمنتدي شقاوة كتكوته

برجاء التسجيل

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

شقاوة كتكوته

عزيزي الزائر
ا
انت غير مسجل
بمنتدي شقاوة كتكوته

برجاء التسجيل

شقاوة كتكوته

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
شقاوة كتكوته

اجتماعى ثقافى نسائى ترفيهى تعليمى

كتكوته يرحب باعضاءه ويعلن عن مسابقه الاشراف في المنتدي شقاوة كتكوته منتدي ليكي وليا يقدم احلي شقاوة وصفات الطبخ ارقي الازيا والموديلات والاكسسورات منتدي ديني وقصصي يقدم اغرب واحلي الصور منتدي شقاوة كتكوته يحتوي علي دردشه لتواصل بين الاعضاء والصحبه الحلوه

    كفتة الحاتي

    روزان
    روزان
    عضو فعال
    عضو فعال


    عدد المساهمات : 387
    السٌّمعَة : 4
    تاريخ التسجيل : 15/04/2010
    العمر : 34

    كفتة الحاتي Empty كفتة الحاتي

    مُساهمة من طرف روزان الجمعة 14 مايو 2010, 10:52 am


    زي ما وعدتكم سر




    **(كفتة الحاتي)**



    ومن غير دخان كمان



    السلام عليكم اخواتي
    طبعا كلنا بنحب الكباب والكفتة لكن الدخان مشكلة ومش بتطلع زي اللي في المحلات
    بنسمع كتير عن خلطات وتوابل
    وبرضة مش بتطلع زي المحلات لان السر هوة الاتي

    هنحتاج الي

    كيلو لحم كندوز مفروم ناعم

    ولكل كيلو بنحتاج ثمن كيلو(125جرام لية الخروف)

    ملعقة صغيرة فلف اسود _ ملح

    بصلة مبشورة ناعمة وهنحتاج عصير البصلة فقط

    قطعة فحم - ملعقة من دهنة الخروف مفرومة ملعقة صغيرة سمن



    الطريقة


    نفرم اللحم مع لية الخروف ونتبل اللحم بالملح والفلفل فقط الفلفل بيظهر طعم اللحم ولا نحتاج لبهارات مخلوطة ولا اي شيئ تاني ولان السر في ان دهنة الخروف( اللية) بتكتسب رائحة الفحم والبصل فضلا عن طعمها المميز


    نقسم اللحمة كور متساوية

    نبلل ايدنا بماء البصل المتبل بالملح والفلفل الاسود

    ونقوم بتشكيل كرة اللحم علي اسياخ( الاسياخ في حالة استعمال الشواية الفحم )او عيدان خشبيةاو اي شيئ اسطواني

    مثل يد الملعقة الخشبية مثلا


    نبلل ايدينا بماء البصل اثناء تشكيل اصبع الكفتة لتكتسب اللحمة طعم البصل حوالي مرتين
    وهذه الخطوة بتساعد في تشكيل الاصبع

    الان خلصنا تشكيل الاصابع انا جهزتهم للشوي علي الشواية الكهربائية

    يمكن استعمال فرن البوتجاز العادي وفي هذة الحالة بتحتفظي بالعيدان الخشبية ونضعهم علي شبكة الفرن بالعكس ونضع تحت الشبكة صينية وفيها ماء حتي لاتتسبب الدهون المتساقطة من
    الكفتة اثناء الشي في تصاعد الدخان وبكدة نحصل علي نفس التسوية اللي بنحصل عليها اذا سويناها علي الفحم
    ولكن تبقي ريحة الفحم

    وحتي نحصل علي ريحة الفحم

    نرص الكفتة في حلة ذات غطاء محكم

    نقدح ملعقة من السمن او الزيت ونسلي فيها ملعقة من دهن الخروف( اللية ) المفرومة

    نشعل فحمة الي ان تحمر جدا ونضعها في طبق معدني ونضعها في وسط الكفتة و

    نصب عليها الدهن المسلي ونغطي الحلة فورا بغطاء ونترؤكها قليلا حتي تكتسب الكفتة رائحة الفحم

    ترص الكفتة علي طبق مفروش بالبقدونس او تقدم علي طبق من الارز
    روزان
    روزان
    عضو فعال
    عضو فعال


    عدد المساهمات : 387
    السٌّمعَة : 4
    تاريخ التسجيل : 15/04/2010
    العمر : 34

    كفتة الحاتي Empty رد: كفتة الحاتي

    مُساهمة من طرف روزان الجمعة 14 مايو 2010, 10:55 am

    تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.







    المقادير :









    الطريقة :

    - اللحمة كندوز من الرقبة أو من الموزة ولو ضانى تبقى من الزند علشان بيبقى فيها عرق

    - كفتة الحاتى ما بتاخدش غير تفل بصل وملح وفلفل وبهارات وبس

    - - نجيب البصل المبشور الناعم ونحط عليه شوية ملح وخل ونعصره بأيدينا جامد جدا في طبق بحيث ينزل الماء منه

    - نضع تفل البصل على اللحمة المفرومة مع الملح والفلفل والبهارات ونخلطها معا وندخلها الثلاجة لايقل عن 3 او 4 ساعات

    - ماء البصل نضع عليه حبة طماطم مبشورة وشوية ملح وشوية فلفل وشوية زيت زيتون ومعلقة سكر ونقلبهم

    - نبل ايـدينا من خليط مــاء البصــل بالطماطم ونصبع الكفتة بأيدينا( نلفها في ايدينا مقاس واحد )

    - بعد ما نصبع الكمية كلها نجيب سيخ ونبل ايدينا ونبل السيخ وايدينا مبلولة بماء البصل وندخل السيخ في صابع الكفتة ( نفوته فيها علشان يفرغ الهوا منها ) ونلفها بايدينا المبلولة على السيخ وهكذا باقي الاصابع

    - على الشواية اوفي صينية تيفال ساخنة على النار نضع مادة دهنية بسيطة ( قليل من الزيت ) وننزع اصابع الكفتة من السيخ مفرغة ونضعها في الصينية أو بالسيخ على الشواية ونقلبها حتى تستوي وندخلها الفرن تأخذ لون ونطلعها .

    - ممكن نطلع عدد من اصابع الكفتة من الفرن ونجيب عيش مكسيكي ونسخنه ونلف فيه صابعين من الكفتة ونضعه في صينية وندخله الفرن

    - تقدم كفتة الحاتي مع ارز بالخلطة






































      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء 08 مايو 2024, 10:45 pm