زي ما وعدتكم سر
**(كفتة الحاتي)**
ومن غير دخان كمان
السلام عليكم اخواتي
طبعا كلنا بنحب الكباب والكفتة لكن الدخان مشكلة ومش بتطلع زي اللي في المحلات
بنسمع كتير عن خلطات وتوابل
وبرضة مش بتطلع زي المحلات لان السر هوة الاتي
هنحتاج الي
كيلو لحم كندوز مفروم ناعم
ولكل كيلو بنحتاج ثمن كيلو(125جرام لية الخروف)
ملعقة صغيرة فلف اسود _ ملح
بصلة مبشورة ناعمة وهنحتاج عصير البصلة فقط
قطعة فحم - ملعقة من دهنة الخروف مفرومة ملعقة صغيرة سمن
الطريقة
نفرم اللحم مع لية الخروف ونتبل اللحم بالملح والفلفل فقط الفلفل بيظهر طعم اللحم ولا نحتاج لبهارات مخلوطة ولا اي شيئ تاني ولان السر في ان دهنة الخروف( اللية) بتكتسب رائحة الفحم والبصل فضلا عن طعمها المميز
نقسم اللحمة كور متساوية
نبلل ايدنا بماء البصل المتبل بالملح والفلفل الاسود
ونقوم بتشكيل كرة اللحم علي اسياخ( الاسياخ في حالة استعمال الشواية الفحم )او عيدان خشبيةاو اي شيئ اسطواني
مثل يد الملعقة الخشبية مثلا
نبلل ايدينا بماء البصل اثناء تشكيل اصبع الكفتة لتكتسب اللحمة طعم البصل حوالي مرتين
وهذه الخطوة بتساعد في تشكيل الاصبع
الان خلصنا تشكيل الاصابع انا جهزتهم للشوي علي الشواية الكهربائية
يمكن استعمال فرن البوتجاز العادي وفي هذة الحالة بتحتفظي بالعيدان الخشبية ونضعهم علي شبكة الفرن بالعكس ونضع تحت الشبكة صينية وفيها ماء حتي لاتتسبب الدهون المتساقطة من
الكفتة اثناء الشي في تصاعد الدخان وبكدة نحصل علي نفس التسوية اللي بنحصل عليها اذا سويناها علي الفحم
ولكن تبقي ريحة الفحم
وحتي نحصل علي ريحة الفحم
نرص الكفتة في حلة ذات غطاء محكم
نقدح ملعقة من السمن او الزيت ونسلي فيها ملعقة من دهن الخروف( اللية ) المفرومة
نشعل فحمة الي ان تحمر جدا ونضعها في طبق معدني ونضعها في وسط الكفتة و
نصب عليها الدهن المسلي ونغطي الحلة فورا بغطاء ونترؤكها قليلا حتي تكتسب الكفتة رائحة الفحم
ترص الكفتة علي طبق مفروش بالبقدونس او تقدم علي طبق من الارز